Фото: Profimedia

У Чехії з 2024 року діятимуть нові умови перебування українських біженців

З нового року у Чехії набудуть чинності зміни до процедури надання державного гуманітарного житла для українських біженців. З 1 січня заяву можна буде подати тільки в одному Крайовому центрі допомоги Україні (KACPU) у місті Острава.

Про це повідомляє Proukrainu.blesk.cz. 

Зазначається, що у зв‘язку з обмеженими можливостями Чехії, українці надалі не зможуть обирати тип житла та регіон, де їм буде надано державне гуманітарне житло. 

Якщо людина має, де жити у Чехії, то заяву на тимчасовий захист треба буде подати до KACPU у Празі за місцем проживання (крім Середньочеського краю). До заяви на тимчасовий захист з січня наступного року необхідно додати довідку про наявність житла з офіційно завіреним підписом власника або особи, яка надає це житло.

Подальші дії, наприклад, повідомлення про зміну адреси, можна оформити у відділеннях Міністерства внутрішніх справ у Середньочеському краї відповідно до місця проживання. безкоштовне житло для українців у Чехії

Фото: Naši Ukrajinci

Крайовий центр допомоги Україні (KACPU) у місті Острава працює три дні на тиждень: у понеділок та середу 8:00-16:00, у п’ятницю з 8:00 до 14:00.

Якщо людина приїжджає до Чехії просити тимчасовий захист і їй ніде зупинитися, вона може звернутися за екстреним розміщенням. Короткочасний притулок працює цілодобово та може бути наданий лише за адресами:

Ostrava, Dr. Malého 1356/17 (+420 771 288 779);

Brno, Hněvkovského 30/65 (+420 770 132 569).

Нагадаємо, у Чехії розсекретили інформацію про передану Україні військову техніку. Від початку повномасштабного вторгнення Росії Чехія передала Україні військову техніку зі своїх армійських запасів на загальну суму понад 6 мільярдів чеських крон (тобто понад 240 мільйонів євро). 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.12.2023 01:33