Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

У деяких районах Києва у вівторок вимикатимуть світло: у чому причина

У вівторок, 14 лютого, у деяких районах Києва можуть застосовуватися локальні відключення світла за графіками. Все через пошкодження мереж для передачі електроенергії.

Про це повідомив генеральний директор компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.

Зазначається, що "Укренерго" вже декілька днів не формує ліміти для регіонів, що означає відсутність планових відключень світла.

Коваленко зауважив, що відсутність дефіциту в енергосистемі пояснюється включенням додаткових енергоблоків на декількох теплоелектростанціях (ТЕС) після ремонтів, що дало змогу повністю покривати споживання.

"Звісно, це не означає, що система відновлена настільки, щоб працювати безперебійно. Тому в деяких районах Києва, зокрема в частині Голосіївського, Святошинського та Шевченківського, є дефіцит пропускної спроможності мереж", — додав Коваленко. 

Так, мережі "Укренерго", пошкоджені через обстріли, наразі не можуть передавати достатні обсяги електроенергії, щоб забезпечити всіх світлом всіх мешканців столиці. Тому в цих районах міста можуть застосовуватися "локальні відключення за графіками".

Нагадаємо, у Рівненській та Івано-Франківській області у вівторок, 14 лютого, не діятимуть графіки відключень, адже світло не вимикатимуть весь день. Енергетики фіксуватимуть реальний рівень споживання електроенергії.

Додамо, раніше у Yasno пояснили, чому не всі будинки у темно-сірих зонах відключають від світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.02.2023 22:14