Фото ілюстративне зі соцмереж

У "Дії" запустили нову послугу: відтепер там можна сплатити штраф

Українці отримали можливість сплатити штраф за адміністративні порушення просто в застосунку "Дія". Це відбуватиметься без довгих бюрократичних процедур і поїздок до суду — всього за декілька кліків у смартфоні.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Через необачність можна вчинити адміністративне порушення. Наприклад, закурити в невстановленому місці або порушити правила торгівлі. Після цього на людину чекає штраф, який запускає довгий і нудний процес", — зазначив він.

За його словами, потрібно їхати до суду та стояти в чергах, щоб отримати судову постанову та реквізити для сплати штрафу та судового збору, — та лише потім іти в банк.

"Тепер усе в "Дії". Потрібно відкрити розділ "Судові справи" або "Судові штрафи", вибрати штраф і сплатити його. Це все. Квитанція автоматично надійде до суду, який після зарахування коштів закриє вашу справу. Продовжуємо будувати найкращу цифрову країну, де люди отримують послуги зручно та просто", — підсумував Михайло Федоров.

Нагадаємо, що раніше громадяни України під час перетину кордону могли пред'являти документи в "Дії". Відтепер при собі потрібно мати й фізичний документ у вигляді пластикової картки або паперової книжечки. Річ у тому, що прикордонники все частіше виявляли факти підробки програмного забезпечення додатка "Дія" та фальшиві документи в ньому. Особливо це стосується чоловіків, які хочуть перетнути кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 03.11.2023 13:47