Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

У додатку "Армія+" з'явиться електронне посвідчення військового: в Міноборони розповіли деталі

За наступні півроку в застосунку "Армія+" запровадять електронне військове посвідчення. Воно призначатиметься для українських військовослужбовців.

Про це розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в інтерв'ю на Youtube-каналі відомства. Вона зазначила, що це буде повноцінний електронний документ, тобто з фотографією й усіма необхідними реквізитами.

За її словами, він буде аналогічний з електронним військово-обліковим документом, який є в застосунку "Резерв+", але призначатиметься для військовослужбовців.

"Ми плануємо електронне військове посвідчення... Плануємо протягом півроку запустити повноцінний електронний документ", — зауважила заступниця міністра оборони України.

Раніше Черногоренко повідомляла, що Міністерство оборони України розширить функціонал у "Резерв+". Це, своєю чергою, дасть змогу залучити ще кілька мільйонів користувачів. Зокрема, зараз триває робота над впровадженням функції онлайн рекрутингу, а також отримання відстрочки.

"Зараз ми додаємо опцію онлайн рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватися у два кліки. У нас в роботі три типи відстрочок: це багатодітні сім'ї, це відстрочка, яка пов'язана з людьми з інвалідністю, і це студенти денної форми навчання", — повідомила чиновниця.

Нагадаємо, що 8 серпня в Україні розпочав роботу мобільний застосунок "Армія+". У ньому військовослужбовці, зокрема, можуть відправляти своїм командирам електронні рапорти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.08.2024 19:53