Фото: armyinform.com.ua

В Україні запрацював мобільний застосунок "Армія+": які він підтримує функції

У четвер, 8 серпня, в Україні почав роботу мобільний застосунок "Армія+". У ньому військовослужбовці зможуть відправляти своїм командирам електронні рапорти.

Про це під час презентації застосунку розповів президент Володимир Зеленський.

"Від сьогодні працюватиме застосунок "Армія+". Стартує він із базової функції — це електронні рапорти. За кілька хвилин і кліків можна буде зробити те, що зараз займає години або навіть дні. Також у застосунку буде АрміяID (електронні посвідчення військових, — ред.) та опитування (військових, — ред.), щоб бачити реальну ситуацію із забезпеченням наших підрозділів. Згодом будемо наповнювати його новими функціями", — заявив глава держави.

Зеленський також підкреслив, що основна ціль застосунку — звільнити армію від паперової роботи. Завдяки йому командири та солдати не витрачатимуть свій час на бюрократичні процеси.

Український лідер підкреслив, що у майбутньому в "Армії+" зʼявляться й інші функції, які допоможуть військовим реалізувати всі необхідні соціальні та комунікативні потреби.

Зокрема, за словами Зеленського, у застосунку будуть доступні курси та навчальні програми для воїнів. Також в "Армії+" буде забезпечена надійна комунікація між військовими — створені захищені чати.

Своєю чергою глава Кабміну Денис Шмигаль запевнив, що 30 липня уряд окремою постановою унормував роботу застосунку "Армія+". За словами посадовця, сервіси вже починають працювати й ними можуть користуватися військові.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко заявила, що станом на Міністерство оборони України виявило вже три фейкові застосунки "Резерв+", які перебували на стадії розробки. Головною ознакою підробного сайту є його вебадреса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 08.08.2024 14:48