Фото: Донбас СОС

У Донецькій області оголосили примусову евакуацію дітей з декількох громад: в ОВА повідомили деталі

На Донеччині оголосили примусову евакуацію дітей в окремих населених пунктах Мар'їнської та Очеретинської громад. Таке рішення ухвалили 24 січня на засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

"Про примусову евакуацію дітей з лінії фронту говорили сьогодні на засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", — написав він у Telegram.

Філашкін додав, що не всі батьки усвідомлюють свою відповідальність за життя і здоров’я власних дітей. Багато жителів Донецької області досі залишаються на територіях, поблизу яких відбуваються активні бойові дії. За його словами, у частині прифронтових громад Волноваського, Покровського, Краматорського і Бахмутського районів примусова евакуація триває ще з квітня 2023 року. 

"Сьогодні ми ухвалили рішення розпочати її в окремих населених пунктах Мар’їнської та Очеретинської громад", — проінформував посадовець.

Очільник Донецької ОВА додав, що зараз у цьому районі досі перебувають 72 дитини.

"Діти не мають зростати на війні. Ми повинні зробити все необхідне, щоб діти Донеччини жили у відносній безпеці в далині від фронту", — наголосив він.

Нагадаємо, протягом 6 та 7 січня 2024 року у межах обов'язкової евакуації з прифронтових територій Донецької області вивезли 87 осіб. Серед них — 20 дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 16:15