Фото ілюстративне. Джерело: ДТЕК

У ДТЕК зробили важливу заяву щодо ситуації в енергетиці на Сході України

Упродовж суботи, 8 червня, енергетики ДТЕК відновили постачання світла майже для 30 тисяч родин. Йдеться про мешканців Дніпропетровської та Донецької областей.

Про це повідомила пресслужба компанії ДТЕК.

"Ворог подовжує щоденні атаки південної частини Дніпропетровщини дронами й артилерією. За добу, 8 червня, енергетикам ДТЕК "Дніпровські електромережі" вдалося відновити роботу мереж для 28 523 родин, оселі яких були знеструмлені в результаті обстрілів напередодні. Наразі електропостачання в регіоні повністю відновлено", — йдеться в повідомленні.

На Донеччині теж зберігається складна ситуація. Там через обстріли щодня над відновленнями в області працює близько 70 бригад енергокомпанії. За добу їм вдалося повернути світло понад одній тисячі родин.

Енергетики не завжди мають доступ до місць проведення робіт через безпекову ситуацію. Вони обіцяють обов’язково повернути світло всім мешканцям прифронтових регіонів, щойно отримають дозвіл на проведення робіт від Збройних сил України.

Від початку року енергетики ДТЕК повернули світло понад 2,4 мільйона родин, які перебували без електроенергії через ворожі обстріли.

Нагадаємо, у квітні виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що на той момент енергетики не виключали можливості введення погодинних графіків відключення електроенергії в Україні. Проте прогнозували, що це відбудеться лише за певних умов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.06.2024 17:16