Фото ілюстративне зі соцмереж

У двох областях України загинули енергетики: подробиці від Міненерго

У Житомирській і Харківській областях загинули працівники обленерго. Це сталося під час обслуговування електричних мереж.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України.

"На Житомирщині — 31-річний електромонтер з експлуатації розподільних мереж потрапив під напругу під час огляду повітряної лінії. У Харківській області під напругу потрапив 40-річний майстер розподільних мереж. Лікарі швидкої констатували його смерть", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, в Міненерго поінформували, що на Донеччині ворожий обстріл пошкодив повітряну лінію оператора системи розподілу. Відключилася підстанція та приєднані до неї побутові споживачі та шахта. У той момент у шахті перебувало 73 працівники, їх вивели на поверхню. Всіх споживачів заживили.

У Львівській області на території однієї з високовольтних підстанцій знайдено металеву кулю діаметром 15 сантиметрів — фрагмент касетного боєприпасу російської ракети Х-101. Працівники ДСНС вивезли боєприпас за територію підстанції.

У Чернігівській області сьогодні вночі через обстріл одномоментно знеструмилися 413 абонентів у шести населених пунктах.

Також у Міненерго нагадали, що графіки погодинних відключень споживачів сьогодні застосовуються з 00:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформацію оновлять.

"Основна причина обмежень — атаки ворога на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак. Звертаємося до споживачів з проханням у ті години, коли є електроенергія, споживати її відповідально. Це посилить стійкість енергосистеми", — наголосили енергетики.

Нагадаємо, генеральний директор Yasno Сергій Коваленко заявив, що хоча найбільш реалістичні прогнози варто робити наприкінці серпня, все ж уже зараз зрозуміло, що ця зима для українців буде складною. За найпесимістичнішим сценарієм, взимку світло може бути лише 5-6 годин на добу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.06.2024 12:31