Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Прогноз на зиму — 12 годин без світла: гендиректор Yasno розповів про ситуацію в енергетиці України

Хоча найбільш реалістичні прогнози варто робити наприкінці серпня, все ж уже зараз зрозуміло, що ця зима для українців буде складною. За найпесимістичнішим сценарієм, взимку світло може бути лише 5-6 годин на добу.

Про це заявив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в інтерв’ю Delo.ua.

"Щоби зробити прогнози стосовно годин зі світлом, нам треба спрогнозувати дефіцит. Для цього треба знати яким буде очікуване споживання і якою буде генерація Зараз частина енергоблоків АЕС ремонті. До початку осені вони запрацюють і виробіток електроенергії буде більшим, ніж сьогодні. З іншого боку, йдуть роботи з відновлення гідроелектростанцій і ТЕС", — розповів він.

За його прогнозом, генерація, ймовірно збільшиться.

"Звісно, не враховуючи обстріли, які можуть внести корективи. З іншого боку, взимку споживання в країні найбільше. Мій базовий прогноз — в енергосистемі буде дефіцит в районі 30-35%. Що це означає для споживачів? Якщо заживлять критичну інфраструктуру та вже потім залишки розподілятимуть залишки, то для споживачів дефіцит складе 50%", — додав генеральний директор Yasno.

Сергій Коваленко також назвав базовий прогноз на теперішній момент — це 12 годин без світла в Україні.

"Може бути гірше, якщо не відновлять зруйновані потужності та не домовляться про імпорт. Може бути краще, якщо відновлять все заплановане та ще температура буде сприятлива", — акцентував він.

Нагадаємо, що в суботу, 29 червня, в областях знову застосовують графіки відключення електроенергії. Причина — наслідки масованих ударів росіян по енергооб’єктах. Обленерго дотримуються графіків погодинних відключень з 00:00 до 24:00.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.06.2024 11:15