Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Ердогана зробили заяву щодо повернення Росією окупованих територій України

Туреччина підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Зокрема, Анкара виступає за повернення окупованих територій, включно з Кримом.

Про це на зустрічі із заступником очільника Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом заявив головний радник президента Туреччини Ялчин Топчу, пише "Укрінформ".

За словами Топчу, повернення окупованих українських територій, включно з Кримом, є вимогою міжнародного права.

"Туреччина прагне, щоб окупація та війна в Україні, Газі та Лівані закінчилися, і твердо виступає за це на всіх міжнародних платформах, робить свій внесок у забезпечення постійного миру в нашому регіоні та світі для майбутнього всього людства", — додав він.

Своєю чергою Джелял розповів турецькому посадовцю про події та ситуацію в окупованому росіянами Криму. Зокрема, йшлося про гоніння та утиски проти кримських татар, порушення прав людини та злочини, які вчиняє Москва на півострові. Варто зауважити, що це була перша поїздка Джеляла в Туреччину після звільнення з російського полону.

"Обшуки, затримання відбуваються постійно. Затриманих засуджують до тривалих термінів ув'язнення, де вони перебувають в незадовільних, нелюдських умовах. Були випадки, коли політичних в'язнів старших 60 років доставили в суд у незадовільному стані здоров'я", — зауважив Джелял.

Присутні висловили сподівання щодо того, що Туреччина, зокрема в особі президента Ердогана, посприяє звільненню кримських татар, які перебувають у російському полоні за сфабрикованими справами, також військовополонених та цивільних українців.

Нагадаємо, у вересні Анкара вкотре закликала до мирних переговорів між Україною та РосієюТуреччина прагне якомога скорішого завершення війни. При цьому місцеві політики наполягають на повному врахуванні українських інтересів.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 10:46