Фото: росЗМІ

У Фінляндії повідомили, чи планують відкривати кордон з Росією

Фінляндія не планує відкривати свій східний кордон з Російською Федерацією, адже безпека кордонів країни стоїть на першому місці. Велика кількість нелегалів намагається потрапити на територію держави.

Про це повідомив прем'єр-міністр Петтері Орпо, пише "Yle".

Глава фінського уряду наголосив, що на російському боці по той бік кордону тисячі громадян третіх країн очікують на те, щоб нелегально потрапити до Фінляндії. Орпо заявив, що у такій ситуації не може йтися про відкриття пропускних пунктів на кордоні з РФ.

"Очевидно, що ми не можемо відкрити кордони. Одночасно з цим нам потрібно підготувати заходи проти будь-якого нелегального проникнення", — сказав посадовець.

Орпо наголосив, що цим зараз активно займається уряд.

"Легких рішень не буде. Але головний принцип у тому, що ми подбаємо про безпеку кордонів Фінляндії, про національну безпеку. Це стоїть на першому місці", — додав прем'єр-міністр.

Уперше фінсько-російський кордон закрили в листопаді 2023 року. Згідно з рішенням уряду, східний кордон залишиться закритим до 11 лютого.

Раніше повідомлялось, що Фінляндія запровадила нові вимоги до віз Шенгенської зони. Добова вимога до фінансового стану мандрівників зросла з 30 до 50 євро.

Нагадаємо, у Фінляндії на офіційному рівні виділятимуть українцям гроші на повернення додому. Відповідний пакет фінансової допомоги розробив уряд країни. Таке рішення набуло чинності 1 січня 2024 року. Розмір субсидії на добровільне повернення складає 5,3 тисячі євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.02.2024 18:58