Фото ілюстративне зі соцмереж

У Генштабі підтвердили атаку на російський арсенал "Котлубань", де зберігались іранські ракети

У ніч на 29 вересня українські Збройні сили уразили російський військовий арсенал "Котлубань" на території країни-агресора. Напередодні атаки туди завезли іранські ракети.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі Генерального штабу Збройних сил України.

Військові зазначили, що в неділю вночі завдано ураження по арсеналу зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських окупантів, що біля селища Котлубань Волгоградської області.

"За наявною інформацією, напередодні удару до арсеналу прибув ешелон з іранськими ракетами. Військовий об'єкт мав щільне прикриття засобами РЕБ і ППО, втім наші підрозділи успішно виконали бойове завдання. На території арсеналу спостерігається пожежа та детонація боєприпасів", — йдеться у повідомленні Генштабу.

За даними військових, операцію провели Сили безпілотних систем у взаємодії з підрозділами Сил спеціальних операцій Збройних сил України, Головного управління розвідки Міністерства оборони та Служби безпеки.

"Сили оборони продовжують підривати воєнний потенціал ворога", — резюмували у Генштабі.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, через українські атаки в Російській Федерації на складах було знищено понад 30 тисяч тонн боєприпасів. Ці цифри говорять про найбільші втрати снарядів країни-агресора від початку повномасштабного вторгнення.

Як зазначив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, під час удару по російському стратегічному складу у Торопці Тверської області 18 вересня було знищено запас боєприпасів окупантів на два-чотири місяці війни. Це знизить інтенсивність використання озброєнь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 29.09.2024 17:37