Фото: росЗМІ

У ГУР пояснили, що стоїть за ядерними погрозами Росії

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов пояснив, що стоїть за ядерними погрозами Росії. За його словами, російський диктатор вже давно перегнув палицю зі своїм ядерним шантажем.

Відповідну заяву Юсов зробив в інтерв'ю "Еспресо". На думку представника ГУР, погрози російського диктатора щодо застосування ядерної зброї — це лише шантаж. 

"За Путіним різні валізки носять, не лише ядерні. І це напевно не тому, що він такий сміливий. В України в цьому контексті немає підстав додатково переживати, тому що вся номенклатура озброєння, яку держава-терорист РФ та її нацистський уряд могли використати, вже використана", — зазначив Юсов.

За словами Юсова, ядерні погрози з боку агресора лунають від початку вторгнення РФ в Україну. Проте вплив Путіна набагато менший, ніж він сам вважає.

"Погрози використання ядерної зброї, ми вже багато разів це чули і нічого нового тут немає. Оскільки Путін давно перегнув палку із ядерним шантажем, його вплив набагато менший, ніж він розраховує", — сказав Юсов.

Юсов також наголосив, що у всьому світі ядерна зброя — це елемент стримування війни, а не навпаки.

"Ядерна зброя по всьому світі — це зброя стримування. Тобто вона працює саме як елемент не застосування, а елемент стримування від якихось зовнішніх загроз. Намагання Росії і її божевільних диктаторів перетворити зброю стримування на якусь реальну загрозу... Звичайно, світ просто так за цим спостерігати не буде, але і вестись на такий дешевий пропагандистський шантаж і гру теж не буде, я переконаний", — сказав Юсов.

Нагадаємо, раніше Юсов заявляв, що російські загарбники вже готуються завдати ударів по енергетичній інфраструктурі України. Проте українські військові вже обізнані з планами ворога і готові протистояти атакам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 19:19