Фото: armyinform.com.ua

У ГУР розповіли про вплив ударів України по російських нафтопереробних заводах

Удари по нафтопереробних заводах є чутливими для Москви, адже росіяни використовують їх для підтримки окупаційної армії в Україні.

Про це заявив в ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

"Справді зафіксовані гуркіт і "бавовна" на цих НПЗ, вони використовуються саме з військовою ціллю, або для постачання окупаційного корпусу в Україні, або для фінансування геноцидної війни РФ проти України", — наголосив він.

За його словами, Росія та путінський режим відчувають наслідки атак на НПЗ країни-агресора. 

"Звичайно, для так званої Російської Федерації, яка офіційно себе позиціює як "країна-бензоколонка", такі події є надзвичайно чутливим фактором і наслідки путінський режим і в цілому ця так звана їхня "економіка" на собі точно вже відчувають", — сказав Юсов.

Раніше, а саме 20 червня, дрони атакували Афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї Росії. Внаслідок влучання там спалахнула пожежа. Також надходила інформація про атаку на нафтопереробний завод у селищі Енем в Адигеї. За даними російських Telegram-каналів, атака на Афіпський завод розпочалася близько 02:30.

Росіяни зазначили, що дрони начебто збили, проте уламки одного з БпЛА врізалися в цистерну, після чого розпочалася пожежа. На місці працювали оперативні служби. В Енемі розташована нафтобаза "Лукойл-Югнафтопродукт". До того ж за вісім кілометрів від Енема — Афіпський нафтопереробний завод, де вирувала пожежа.

Нагадаємо, що в ніч на 18 червня в Ростовській області Російської Федерації відбулася атака із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Унаслідок інциденту загорівся нафтовий об'єкт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2024 13:22