Скріншот з відео

У Харківському ТЦК відреагували на бійку між військовими та цивільними

У середу, 22 травня, у соціальних мережах опублікували відео бійки між цивільними чоловіками та представниками територіального центру комплектування. В обласному військкоматі розпочали внутрішню перевірку та зазначили, що цивільні були в алкогольному чи наркотичному сп'янінні.

Відповідне повідомлення з'явилось на сторінці в Facebook Харківського обласного центру комплектування та соціальної підтримки.

Там наголосили, що ТЦК прагне здорової комунікації щодо ситуацій між військовослужбовцями та військовозобовʼязаними, яких не повинно бути під час війни за незалежність, адже "тільки це дасть можливість залагоджувати конфлікти та забезпечити справедливість як в процесах мобілізації, так і щодо питань несення військової служби". Це також дасть можливість, як зазначають у ТЦК, уникнути використання противником тих чи інших ситуацій для власних інформаційних атак.

"У соціальних мережах, сьогодні, 22 травня, оприлюднене відео конфлікту між цивільними громадянами та військовослужбовцями ТЦК та СП. Інцидент стався у Харкові під час оповіщення громадян військовослужбовцями. Попередньо встановлено, що конфлікт розпочався через застосування декількома громадянами, які мали ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння,  фізичної сили проти військовослужбовців", — йдеться у заяві ОТЦК.

Військові також зазначили, що провокативні напади супроводжувались брутальною лайкою та образами гідності військових. При цьому розповсюджується лише фрагмент відео щодо ситуації, а зазначені вище епізоди відсутні.

Представники ТЦК наголосили, що в результаті нападу поки не встановлених осіб постраждав солдат роти охорони, якому були завдані тілесні ушкодження. Зокрема, накладені шви на забійну рану у районі вилиці. У ТЦК та СП цей військовослужбовець  проходить службу після важкого поранення, якого він зазнав у лютому 2023 року під час захисту Батьківщини. 

"Переконані, що цьому інциденту, який стався у присутності співробітників Національної поліції, буде  оперативно надано відповідну правову оцінку. Після відкриття кримінального провадження командування надаватиме  повне сприяння роботі правоохоронних органів", — заявили у харківському військкоматі.

Водночас командування та особовий склад Харківського ОТЦК засудив дії військовослужбовців, які піддалися на провокування з боку осіб з неадекватною поведінкою.

"Вони не мали, попри агресивну провокацію, вступати у суперечку та фізичне протистояння. Призначено службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні дисциплінарні заходи", — зазначили в ОТЦК.

Там також закликали суспільство та медіа до завершення всіх юридичних процедур і остаточних висновків утриматись від передчасних висновків і емоцій. 

"Те, що сталося, не є нормальним і командування вживає всіх заходів для унеможливлення таких інцидентів", — додали військові у своїй заяві.

Раніше у соцмережах розголосу набув конфлікт, що стався між чоловіком і людиною у військовій формі в маршрутці. В Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розпочали службову перевірку.

Нагадаємо, що декілька днів тому в Одесі на 19-річну дівчину напав чоловік у військовій формі. Потерпіла отримала численні травми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.05.2024 23:15