Фото: Офіс генпрокурора

У Харкові піймали військкома на хабарі: за скільки обіцяв вплинути на рішення ВЛК

У Харкові правоохоронці викрили начальника одного з районних військкоматів, офіцера відділу обліку і бронювання, а також цивільного. Їм оголосили підозри за фактом зловживання впливом. За даними слідства, підполковник організував злочинну групу з метою одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення головою медичної комісії, який визначав ступінь придатності призовників до військової служби.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Так, підполковник вимагав та одержав від громадянина 25 тисяч гривень хабаря. За ці кошти він обіцяв йому довідку військово-лікарської комісії, згідно з якою чоловік нібито потребував лікування протягом двох місяців.

Правоохоронці викрили підозрюваних під час одержання коштів та надання громадянину довідки ВЛК. Після цього начальник військкомату почав переховуватися від органу досудового розслідування, водночас правоохоронці оперативно встановили його перебування.

Також вони провели обшук за місцем його тимчасового проживання та вручили клопотання про відсторонення від займаної посади. Підозрюваним за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (кримінальне правопорушення визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб) загрожує ув’язнення від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Україні судитимуть керівництво Яворівського районного військкомату, що на Львівщині, яке за хабарі сприяло незаконному переправленню чоловіків через кордон. ДБР вже завершило досудове розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2023 02:27