Фото: соцмережі

У Хорватії розпустили парламент та проведуть позачергові вибори

У четвер, 14 березня, у Хорватії законодавці проголосували за розпуск парламенту. Позачергові вибори мають відбутися протягом двох місяців.

Про це пише Reuters.

"Законодавці Хорватії проголосували за розпуск парламенту в четвер, щоб прокласти шлях до парламентських виборів, які мають відбутися протягом двох місяців", — зазначає видання.

Спочатку вибори планували провести восени, але уряд Хорватії вирішив перенести дату, для того щоб вони відбулися перед виборами до Європейського парламенту в червні 2024 року.

Відомо, що офіційну заяву про розпуск парламенту подали 11 опозиційних партій, які очолює Соціал-демократична партія (SDP) та ліва екологічна партія Mozemo. Ці політичні зміни відбулися на тлі хвилі протестів проти політики керівного Хорватського демократичного союзу на чолі з чинним прем'єр-міністром Андреєм Пленковичем.

Видання зазначає, що, імовірно, президент країни Зоран Міланович офіційно призначить дату нових виборів вже цього тижня.

Нагадаємо, 28 лютого президент Володимир Зеленський в межах Саміту "Україна — Південно-Східна Європа" провів низку двосторонніх зустрічей. Він, зокрема, провів перемовини з лідерами Хорватії, Чорногорії, Північної Македонії, Молдови, Боснії та Герцеговини і Сербії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2024 17:40