Фото: Pixabay

У Канаді виявили загадкову хворобу мозку, але влада забороняє її досліджувати, — The Guardian

У Канаді вчені виявили невідому хворобу головного мозку, на дослідження якої уряд країна наклав заборону. Це захворювання можуть мати понад 300 людей.

Про це повідомляє The Guardian.

За даними видання, йдеться про невідомий неврологічний синдром, який нагадує хворобу Крейтцфельдта-Якоба — нейродегенеративне захворювання кори головного мозку, базальних гангліїв та спинного мозку. Воно проявляється різними симптомами — від слинотечі до відчуття мурашок на шкірі. Синдром розвивається на кшталт хвороби Паркінсона чи Альцгеймера.

Вперше про незрозуміле неврологічне захворювання представники охорони здоров'я Канади заявили ще 2021 року. Тоді хворобою заразилися 40 людей. При цьому за рік незалежний комітет встановив, що групі пацієнтів нібито поставили невірний діагноз.

Проте, за словами канадського нейробіолога Семюела Вайса, влада країни припинила дослідження загадкової хвороби.

"Навесні 2021 року я відчував неймовірний оптимізм з приводу того, що всі зусилля уряду щодо розгадки таємниці були напоготові. Однак невдовзі наукові зусилля було припинено на вимогу федерального уряду", — наголосив Вайс.

Відомо, що хвороба неминуче призводить до смерті, і ліків цього захворювання немає, є лише можливість полегшити його симптоми. Раніше один із провідних канадських вчених Майкл Култхарт також згадував заборону на дослідження нової хвороби у Нью-Брансуїці. При цьому повідомляється, що на сьогодні захворіти могли вже до 350 осіб.

Нагадаємо, у Японії зафіксовано активізацію захворювання, яке спричинене рідкісною "м’ясоїдною бактерією". Від неї пацієнти можуть помирати упродовж 48 годин. Зараз ця недуга набирає обертів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.06.2024 13:20