Фото: Вікіпедія

У київському метро з понеділка будуть змінені графіки руху поїздів: подробиці

Вже у понеділок, 3 червня, графіки руху поїздів столичної підземки будуть змінені. Це пов'язано з дефіцитом працівників комунального підприємства.

Про це повідомляє Київська міська держадміністрація із посиланням на дані КП  "Київський метрополітен".

Там зазначили, що у пікові години інтервали між поїздами становитимуть орієнтовно три-чотири хвилини, а міжпікові — 6:00–6:30 хвилин. Інтервали вихідного дня залишаються без змін, час очікування поїзда складатиме шість-сім хвилин.

"Графіки руху поїздів метрополітену складаються з урахуванням розміру пасажиропотоку та укомплектованості штату працівників підприємства, зокрема машиністами", — йдеться у повідомленні.

Як зазначає комунальне підприємство, безпека руху поїздів забезпечена, а обслуговування та ремонт рухомого складу здійснюється відповідно до встановлених регламентів.

Вказується, що наразі в КП "Київський метрополітен" виник гострий дефіцит фахівців робітничих професій. Зокрема бракує машиністів електропоїздів (83 вакансії), електромеханіків (48), токарів і слюсарів за відповідними напрямами (161).

Причиною недостачі кадрів є:

  • частково вимушена міграція;
  • специфіка професій і мобілізаційна робота у зв’язку з воєнним станом.

У КП підкреслили, що близько 7% метрополітенівців нині перебувають у лавах ЗСУ, і їхня кількість постійно збільшується.

Нагадаємо, Міністерство економіки України скасувало бронювання для технологічних компаній. Йдеться про такі компанії, як Glovo, Visa й інші.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.06.2024 16:39