Фото ілюстративне з відкритих джерел

У "Київстарі" розповіли, коли повністю відновлять мобільний зв'язок

Фахівці компанії "Київстар" працюють над відновленням усіх послуг. Вони запевнили, що зроблять все можливе, аби остаточно завершити цю роботу протягом 13 грудня 2023 року.

Про це компанія "Київстар" повідомила на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

Раніше там писали, що станом на 20:00 вівторка, 12 грудня, вдалося частково відновити роботу послуг фіксованого зв`язку.

"Відновлення сервісів може відбуватись поступово, про що ми повідомлятимемо додатково", — йдеться в повідомленні.

"Київстар" висловив подяку правоохоронним органам і державним службам за миттєву реакцію та професійну допомогу в вирішенні цієї безпрецедентної ситуації.

У компанії зазначили, що після стабілізації роботи мережі всі абоненти та корпоративні клієнти, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатися сервісами, обов`язково отримають компенсації.

Сьогодні Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного із національних операторів мобільного зв’язку "Київстар". Одна з версій — хакерська атака спецслужб Росії.

Нагадаємо, вранці вівторка, 12 грудня, у роботі українського оператора "Київстар" стався масштабний збій. Користувачі повідомляли про відсутність зв'язку та інтернету. Крім того, не працює сайт оператора.

Як повідомили ЗМІ, причиною масового технічного збою в роботі мобільного оператора стала хакерська атака на ядро мережі. У мережі раніше публікували інформацію про обшуки правоохоронців у "Київстар", однак джерела видання її не підтвердили.

Також після масштабного збою в "Київстар" внаслідок хакерської атаки, співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомив про DDoS атаки на їхню систему.

Варто відзначити, що услід за збоями у роботі мобільного оператора "Київстар", виникли й проблеми у його конкурентів з Vodafone. Додаток компанії не працював належним чином.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.12.2023 22:58