Фото: ілюстративне. Джерело: Depositphotos

У Китаї сотні туристів застрягли у горах: яка причина

У горах віддаленого селища Китаю застрягли кілька сотень туристів. Причина — сходження снігових лавин.

Про це пише Reuters.

"Близько 1000 туристів залишаються заблокованими у віддаленому курортному селищі після сходження лавин у північно-західному китайському регіоні Сіньцзян, сніг та мінлива погода перешкоджають проведенню евакуації", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дорога до курортного села, що розташоване поблизу кордонів КНР з Казахстаном, РФ та Монголією, де сотні туристів опинилися у пастці, вже декілька днів перекрита внаслідок лавин. Цей населений пункт розташований у префектурі Алтай у Сіньцзяні. Тут безперервний снігопад тривав упродовж 10 днів.

Висота снігового покриву у деяких місцях досягає семи метрів. Роботи з розчищення ділянки засипаної снігом почалися ще тиждень тому. Рятувальні роботи ускладнюють гілки дерев та каміння змішані зі снігом. За даними китайських ЗМІ, деяких туристів доставили у безпечне місце на гелікоптері. 

"Ця лавинна ситуація відносно особлива, ми бачили такий сильний снігопад раніше, але ми не бачили такої частоти сходження лавин", — заявив керівник бюро управління автомобільними шляхами Чжао Цзіньшен.

Нагадаємо, на Івано-Франківщині шукають громадянина Франції. Він відпочивав у Карпатах й востаннє турист виходив на зв'язок 3 січня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 16.01.2024 21:45