Фото: Мао Нін / Вікіпедія

Україна залучає Китай до переговорів про мир: з'явилась реакція Пекіна

Китай підтримає всі зусилля, які допоможуть відновити мир в Україні. Раніше ідею залучити Пекін до мирних переговорів озвучували в Офісі президента.

Про згоду Китаю долучитись до переговорів заявила речниця міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін.

Варто зазначити, що глава Офісу президента Андрій Єрмак не уточнив, яким чином Китай може сприяти дипломатії. Своєю чергою Мао прокоментувала ініціативу України.

"Китай підтримує зв’язок зі сторонами конфлікту та продовжуватиме працювати з міжнародною спільнотою, відігравати конструктивну роль у пошуку шляхів політичного врегулювання кризи", — йдеться у заяві глави МЗС.

За словами Мао Нін, позиція КНР щодо війни в Україні "послідовна і чітка від самого початку", її суть полягає в пошуку рішення шляхом переговорів.

Нагадаємо, раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що влада України за жодних обставин не погодиться на замороження війни з державою-агресоркою Росією. Президент та його команда і надалі триматимуть курс на звільнення окупованих територій від російських загарбників.

Також президент Володимир Зеленський заявляв, що замороження війни в Україні може призвести до того, що Росія буде готуватися до "реваншу". І за рік, два, три чи п’ять років окупанти з новою силою підуть війною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 13:50