Фото: поліція Києва

У Києві чоловік підпалив квартиру у багатоповерхівці

У Києві затримали чоловіка, який підпалив двері квартири в багатоповерхівці. Палію загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба столичної поліції, до правоохоронців надійшло повідомлення від мешканців одного із багатоповерхових будинків у Святошинському районі міста про те, що невідомий чоловік скоїв підпал вхідних дверей до квартири на дев’ятому поверсі. На місце події виїхали слідчо-оперативна група, медики та працівники Державної служби надзвичайних ситуацій.

Палій

Фото: поліція Києва

"Щоб влаштувати пожежу зловмисник використав дві шини, які попередньо облив легкозаймистою речовиною. Мотив скоєного з'ясовуватимуть правоохоронці у межах слідства", — прокоментували в поліції. 

Палій

Фото: поліція Києва

Зазначається, що у ході розшукових заходів було встановлено, що до підпалу причетний 38-річний уродженець Київщини. Поліцейські оперативно встановили місце перебування чоловіка та затримали його. Відомо, що підозрюваний приїхав до будинку з двома автомобільними шинами, зайшов у під’їзд та, переконавшись в тому, що поруч немає людей, облив їх легкозаймистою речовиною й підпалив. Також правоохоронці вилучили речові докази вчинення злочину. Мотив скоєного невідомий. Його з'ясують у межах слідства.
палій
Палій

Фото: поліція Києва

Слідчі повідомили чоловікові про підозру в умисному знищенні або пошкодженні майна (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України). За цей злочин затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. 
 
Нагадаємо, 17 травня на Одещині невідомі підпалили релейну шафу на залізниці. Загоряння вдалося ліквідувати. Рух потягів не припинявся. 
 
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 21.05.2024 10:30