Фото ілюстративне зі соцмереж

Слід Кремля: Литва попередила, хто може стояти за підпалами торговельних центрів у Європі

У Литві закликали підприємства й організації, що підтримують Україну, підвищити рівень пильності та посилити пожежну безпеку. Місцева розвідка отримала дані про можливі провокації з боку Росії на території всієї Європи.

Про це повідомив LRT із посиланням на Національний центр управління кризами в Литві. Його керівник Вілмантас Віткаускас сказав журналістам, що пов'язані з підпалами провокації мають на меті викликати суспільну паніку, знизити підтримку України, а зацікавленими в цьому можуть бути російські спецслужби.

"Загроза підпалів, як ми бачимо зі сусідніх країн, існує і в Литві, тому ми закликаємо підприємства та служби безпеки бути дуже пильними, стежити за ситуацією, фіксувати можливі підозрілі події", — сказав Віткаускас.

За словами очільника литовського Центру, більша частина закликів влаштувати підпал розсилається через Telegram, де пропонують виконати за певну плату "легку роботу".

Як відомо, в європейських країнах за останні тижні сталися декілька масштабних підпалів. Минулого тижня пожежу зафіксували в торговельному центрі IKEA у Вільнюсі, а нещодавно масштабна пожежа спалахнула в торговельному центрі у Варшаві.

Нагадаємо, що російські шпигуни використовують камери зі супутниковими спостереженнями для відстеження постачань обладнання та боєприпасів з-за кордону до таємних складів в Україні. Зокрема, в Польщі ліквідовано шпигунську мережу, яка працювала на ФСБ і планувала спустити з рейок потяг із військовим транспортом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.05.2024 23:53