Фото: Національна поліція України

У Києві чоловік жбурнув гранату у вікно квартири, де мешкає його брат: постраждала жінка (фото)

У неділю, 9 червня, у Києві 46-річний чоловік кинув гранату у вікно квартири багатоповерхівки, де мешкає його рідний брат. Внаслідок вибуху постраждала 36-річна жінка.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, близько 22:00 до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що місцевий мешканець кинув у бік фасаду багатоповерхівки гранату, яка відскочила від вікна, впала на землю й вибухнула.

Граната Київ

Фото: Національна поліція України

"Внаслідок події осколкове поранення руки отримала 36-річна жінка, їй надана медична допомога, зараз її життю нічого не загрожує", — зазначили в поліції. 

Зловмисник втік з місця події, проте правоохоронцям вдалося встановити його місце знаходження та затримати. Відомо, що мотивом скоєння злочину був конфлікт між порушником та його братом щодо права власності на квартиру. 

За даними поліції, чоловіка раніше притягували до кримінальної відповідальності за вчинення умисного вбивства.

"46-річний місцевий мешканець кинув гранату у вікно квартири на другому  поверсі, в якій мешкає його рідний брат. Боєприпас відскочив від склопакету та вибухнув, впавши на землю", — наголосили у поліції. 

За вказаним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за статтями 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження з бойовими припасами) та ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство). Слідчі готують повідомлення про підозру затриманому у вчиненні злочинів. Також вирішується питання стосовно обрання громадянину запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років. 

Нагадаємо, у квітні у Голосіївському районі Києва здетонувала граната, внаслідок чого загинув житель столиці. Також у Києві 19 листопада внаслідок вибуху гранати у квартирі у Дніпровському районі столиці загинули двоє людей. Попередньо, це військовий та жінка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.06.2024 09:33