Фото: Pixabay

У Києві цими вихідними зафіксували одразу три температурні рекорди

Цими вихідними у Києві зафіксували три температурні рекорди. Зокрема, 15 вересня середньодобова температура повітря перевищила кліматичну норму майже на 8°C.

Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського у Facebook.

За даними спостережень метеостанції, 14 та 15 вересня у Києві було зафіксовано три температурні рекорди.

Температурний рекорд 14 вересня

Так, мінімальна температура повітря у суботу у столиці виявилась найвищою для цього дня, адже вона не опустилася нижче +17,1°C. Попереднє рекордне значення 2011 року перевищено на 0,6°C.

Температурний рекорд 15 вересня

Мінімальна температура повітря у неділю у Києві також виявилась найвищою для цього дня і знизилась лише до +19,4°С. Попереднє рекордне значення 1909 року перевищено на 1,9°C.

Середньодобова температура повітря виявилась найвищою для цієї дати та склала +23,3°C, що перевищило попередній рекордний показник того ж 1909 року на 0,2°C, а кліматичну норму на 7,7°C.

Важливо додати, що всього від початку місяця у столиці вже встановлено шість температурних рекордів.

Нагадаємо, що Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США зафіксувало найспекотніший липень на Землі за 175-річну історію агентства — і 14-й місяць рекордної спеки поспіль.

Додамо, науковці виявили рекордне зниження температури води в Атлантичному океані. Температура його поверхні досягла мінімуму для цієї пори року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.09.2024 16:12