Фото: Pixabay

У Києві місцями погіршився стан якості повітря: де найбільше забруднення

У вівторок, 22 жовтня, у Києві зафіксовано значне погіршення якості повітря. Найбільше забруднення спостерігається у Деснянському і Дніпровському районах.

Про це повідомляє "Київцифровий".

Згідно з даними додатку, місцями рівень забруднення досяг позначки — шкідливо та небезпечно.

забруднення повітря у києві

Скріншот із додатку "Київцифровий"

Водночас, як повідомляє сайту SaveEcoBot, найбільш забруднене повітря станом на ранок 22 жовтня фіксується у Деснянському та Дніпровському районах столиці. Там індекс якості атмосферного повітря досяг шкідливого для чутливих груп населення рівня. Відтак, може виникнути дискомфорт при диханні у людей із захворюваннями легенів, таких як астма, а також у людей з серцевими захворюваннями, дітей і літніх людей.

якість повітря у Києві

Скриншот із сайту SaveEcoBo

Натомість найвищий рівень забрудненості, він вже визнається як небезпечний, зафіксовано на вулицях Миколи Шепелєва та на вулиці Булгакова. Там індекс "якості" перевалив за 156 AQI PM2.5, при цьому при нормальній якості цей показник не перевищує 50 AQI PM2.5.

якість повітря у києві

Скриншот із сайту SaveEcoBo

Нагадаємо, що, згідно з даними швейцарського сервісу IQ Air, 20 вересня Київ опинився на другому місці в антирейтингу міст світу з найбруднішим повітрям. Саме в цей день у Києві та регіоні було зафіксовано погіршення стану повітря через підвищення концентрації пилу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.10.2024 10:24