Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Кияни зможуть оплачувати проїзд у громадському транспорті без валідатора: деталі

У додатку "Київ Цифровий" почали тестувати нову функцію, яка дозволить оплатити проїзд у наземному громадському транспорті без валідатора. Валідація квитків буде проводитись одразу в застосунку

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Для того, щоб скористуватись цим способом оплати проїзду, потрібно: 

  • відсканувати QR-код на наліпці чи плакаті у транспорті або ввести бортовий номер;
  • натиснути "К" — "Оплата проїзду";
  • просканувати QR-код на плакаті чи наліпці у транспорті;
  • оплатити проїзд транспортною картою, QR-квитком або банківською карткою.

"Нову функцію тестують на трамвайних маршрутах Подільського депо. У кількох трамваях із номерами 11К, 12К, 15, 16К, 17, 18 та 19K можна знайти плакати та наліпки з QR-кодами. Після завершення тестування відповідний перелік маршрутів буде розширено", — йдеться у повідомленні. 

У випадку, якщо QR-код просканує пасажир, у якого немає застосунку "Київ Цифровий", його спрямує у Google Play або App Store для завантаження застосунку. На запит контролера щодо перевірки квитка достатньо відкрити запис про оплату проїзду у стрічці новин на головному екрані та натиснути "Показати контролеру". Контролер може просканувати квиток за допомогою зчитувального пристрою. 

Нагадаємо, у лютому оновився мобільний додаток "Повітряна тривога" тепер може відправляти спеціалізовані сповіщення про підвищену загрозу безпосередньо для конкретних міст та громад. Ця опція стала можливою після оновлення сервісу розробниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.05.2024 02:35