Фото: Національна поліція

У Києві на "гарячому" попався посадовець "Укрнафти": його підозрюють у вимаганні хабара у 160 тис. грн

Правоохоронці Києва затримали посадовця кадрової служби ПАТ "Укрнафта" під час отримання хабара в розмірі 80 тисяч гривень. Аналогічну суму підозрюваний отримав раніше у якості "винагороди" за розв’язання земельного питання.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва на сторінці у Facebook.

У понеділок, 26 лютого, оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчі Шевченківського управління поліції Києва затримали посадовця кадрової служби ПАТ "Укрнафта" під час отримання 80 тисяч гривень неправомірної вигоди. Раніше він отримав аналогічну суму, частину з них вилучили правоохоронці за результатами обшуків. Неправомірну вигоду працівник кадрового підрозділу отримував у кілька етапів. 

Встановлено, що за 160 тисяч гривень "винагороди" фігурант обіцяв допомогти з розв’язанням земельного питання, а саме, передачі в користування земельних ділянок в Полтавській області. 

у києві затримали посадовця укрнафти

Фото: Національна поліція

Наразі фігурант затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівниці податкової інспекції з Кіровоградщини. Вона "допомогла" підприємцю уникнути сплати мільйонних податків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.02.2024 11:33