Фото: Facebook-сторінка Юрія Носова

У Києві помер постраждалий внаслідок ракетного обстрілу 7 лютого: лікарі боролися за його життя три тижні

Кількість загиблих внаслідок ракетної атаки на Київ 7 лютого зросла. Зокрема, у лікарні помер Юрій Носов, який отримав тяжкі травми через ворожий обстріл.

Про це повідомила родичка сім'ї Оксана Ткачук, передає "Суспільне".

Жінка розповіла, що внаслідок ракетної атаки на столицю 7 лютого загинула донька Юрія, яка також була госпіталізована до лікарні у вкрай важкому стані. Водночас за життя Юрія лікаря боролися три тижні, проте сьогодні його серце зупинилося.

Друзі та родичі Юрія висловлюють співчуття родині у соцмережах. 

"Юра помер у лікарні після 3 тижнів боротьби лікарів за його життя, не приходячи у свідомість, після потрапляння уламків ракети у його будинок та Теремках. Два тижні тому померла від поранень донька Юри, Анастасія. Під час трагедії загинуло кілька собак родини... Юра, ти був неймовірною людиною та другом, таких нема ким замінити", — написала подруга загиблого.

помер Юрій Носов

Скріншот зі сторінки Ксенії Фетисової у соцмережі Facebook 

Масований обстріл України 7 лютого: що відомо

Про те, що рашисти здійснили пуски ракет типу Х-101/555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, стало відомо о 05:24. Військові попереджали про ракетну загрозу. Близько 06:00 перша група крилатих ракет увійшла у повітряний простір країни.

Вранці у Києві двічі працювала протиповітряна оборона. Перші вибухи у місті пролунали близько сьомої ранку, тоді як через 40 хвилин ракети знову були над столицею. Внаслідок ракетного удару в столиці загинули п'ятеро людей. Ще 40 осіб отримали поранення.

Ворог також завдав ракетного удару по Харкову. Зафіксовано влучання у Слобідському районі Харкова. Були пошкодження нежитлової інфраструктури, про постраждалих не повідомлялося. 

Обстріляли окупанти й Миколаїв: у місті були зафіксовані пошкодження житлових будинків, газових і водних мереж. Є поранені. Згодом Олександр Сєнкевич оприлюднив наслідки російської атаки по місту: ракета утворила величезну вирву.

Також на Львівщині зафіксоване часткове руйнування промислового об'єкта. На площі близько 300 квадратних метрів розгорілась пожежа, на місці працювали вогнеборці. 

За даними Повітряних сил, під ранок середи російські загарбники здійснили кілька ударів по території України, використовуючи різні засоби повітряного нападу — ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Протиповітряна оборона знищила 44 повітряні цілі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на масований ракетний удар російської армії по території України 7 лютого. Він висловив співчуття родинам загиблих та постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 12:27