Фото: t1.ua

У Києві шахраї ошукали пенсіонерів на 340 тис. грн

У Києві 31-річний одесит разом із спільниками шляхом обману виманив у двох пенсіонерів 340 тисяч гривень. Шахрай уже був судимий. На цей раз йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний зі співучасниками, використовуючи схему "ваш родич потрапив у халепу", ошукав 91-річну пенсіонерку та 77-річного пенсіонера.

Так, його спільники, перебуваючи у місцях позбавлення волі, зателефонували на стаціонарний телефон пенсіонеру та повідомили, що його дружина стала винуватицею ДТП, в якій загинула інша водійка. Щоб "зам’яти" цю справу, чоловікові наказали терміново передати 300 тисяч гривень. Пенсіонер виконав всі вимоги та віддав гроші підозрюваному, який прийшов до нього додому. Згодом постраждалий зателефонував дружині та зрозумів, що його ошукали.

Цього ж дня підозрюваний отримав від 91-річної жінки 40 тисяч гривень. Він діяв за схожою схемою, проте гроші "просив" ніби то на лікування її сусідки, якій "необхідні кошти на операцію". Отримавши гроші, чоловік переказав їх поштою та через криптогаманець спільникам, після чого потягом поїхав до Дніпра.

одесит ошукав пенсіонерів

"31-річному мешканцю міста Одеса повідомлено про підозру за фактом шахрайського заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало істотної шкоди потерпілим", — зазначили в прокуратурі.

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Відомо, що він вже відбув покарання за створення терористичної групи та незаконне поводження зі зброєю.

одесит ошукав пенсіонерів

Усі фото: Київська міська прокуратура

Нагадаємо, раніше на Закарпатті 44-річний чоловік ошукав матір загиблого військовослужбовця. Шахрай, який був хрещеним батьком полеглого захисника, під приводом допомоги родині заволодів 7,2 мільйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.10.2024 19:28