Фото: kmr.gov.ua

У Києві скоротили кількість будинків, яким не відключають світло під час дії графіків

У Києві втричі зменшилась кількість будинків, які не відключають від світла під час дії графіків. Наразі таких будинків у столиці лише 4% від загальної кількості.

Про це повідомляє ДТЕК.

"Разом з місцевою владою ми провели велику технічну роботу з оптимізації схеми живлення критичної інфраструктури, і створили нові схеми постачання світла для житлових будинків. Це забезпечує справедливі та рівні умови електропостачання для всіх киян", — йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що на початку застосування графіків відключень, багатоповерхівки, що знаходилися на одних лініях з лікарнями та іншими критичними об'єктами, не відключалися. 

Зокрема, станом на жовтень 2022 року таких будинків було 1 497 або 12% від загальної кількості. 

"Ми працювали над цим, і тепер таких будинків лише 510, або ж 4%", — додали у ДТЕК.

Нагадаємо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький прокоментував інформацію деяких ЗМІ та заяви фахівців про відключення електроенергії взимку на тривалий час. Він заявив, що наразі важко спрогнозувати, у якому стані буде українська енергосистема взимку. Все залежить від успішних дій України у напрямку відновлення пошкоджених потужностей атаками Російської Федерації.

Також в "Укренерго" заявляли, що Україні поки не загрожує повний блекаут на тлі російських атак на енергосистему. Водночас така оцінка базується без урахування майбутніх дій ворога, спрямованих на знищення української критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.06.2024 21:51