Колаж TrueUA

У Києві стрімко зростає захворюваність на коронавірус: скільки випадків підтвердили за тиждень

У столиці спостерігається підвищення захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Зокрема, за другий тиждень серпня кількість позитивних тестів на коронавірус становила 1283.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург.

У червні в Києві було 199 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, у липні та на початку серпня — 1 660, а за другий тиждень серпня кількість людей, які захворіли становила 1 283 особи, серед них — 174 дитини.

За її словами, зростає кількість госпіталізованих, серед яких уже з’являються хворі, що потребують ШВЛ. В більшості хвороба перебігає без суттєвих ускладнень.

"Утім і в цьому криються свої небезпеки. Хворий, який не надто потерпає від симптомів, «списує» їх на втому, звичайний нежить, навіть на алергічні реакції через цвітіння амброзії, наприклад. А тому продовжує жити соціально активним життям, працювати, а отже, розповсюджувати COVID", — попередила Гінзбург.

Медик закликала свідомо ставитися до свого здоров’я та епідемічної безпеки. Користуватися захисними масками, антисептиками для рук, уникати місць скупчення людей і контакту з людьми із симптомами застуди, тримати дистанцію в багатолюдних місцях тощо.

"Обов’язково залишайтеся вдома, якщо почуваєтеся недобре. Вкотре нагадую — навіть головний біль, невеличкий нежить або загальне погіршення самопочуття можуть бути симптомами COVID. Це стосується і дорослих, і дітей. Протестуйтеся. Зверніться до лікаря. Із таким відповідальним підходом ви не лише убезпечите себе від ускладнень хвороби, а й не наражатимете на небезпеку людей навколо", — наголосила вона.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому FLiRT вважається більш небезпечним, ніж інші штами коронавірусу, які його симптоми та чи очікувати в Україні нового карантину. Детальніше — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.08.2024 00:22