Валерій Залужний. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

У Києві створили рекордний мурал із Залужним (фото)

У Києві з'явився найбільший в Україні стінопис із зображенням колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Його створили за 13 годин.

Про це повідомила керівниця проекту, художниця Євгенія Фуллен.

"Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким ми все робимо! У Києві створили найбільший мурал Валерія Залужного в Україні!" — написала вона на своїй сторінці в Instagram.

Мурал із зображенням Залужного у Києві

Мурал із зображенням Залужного у Києві. Джерело: Instagram Євгенії Фуллен

Робота розташована у Святошинському районі Києва на вулиці Михайла Котельникова, 51. Художник муралу — Євгеній Кучер (Самий Кучерявий). Він створив цей стінопис площею 120 квадратних метри за 13 годин. 

Художниця Фуллен зазначила, що Валерій Залужний надихає та мотивує своїм характером та вірою в Україну.

"Валерій Залужний, для мене особисто, символ незламності українського духу! Попри надскладні часи та війну він надихає та мотивує своїм характером та вірою в Україну! На мою думку, вклад Валерія Залужного в збереження і розвиток культури більший, ніж усвідомлює теперішній момент. Суспільство має знати актуальну історію, яка проходить повз молодь і не тільки", — наголосила вона.

Мурал із зображенням Залужного у Києві

Мурал із зображенням Залужного у Києві. Джерело: Instagram Євгенії Фуллен

Нагадаємо, у жовтні минулого року у тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині російські окупанти знищили останній українській мурал. Він мав назву "Назустріч щастю" й був присвячений боротьбі з насильством.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.05.2024 16:14