Фото: "Слово і діло"

У Києві троє людей захворіли на гостру кишкову інфекцію через неякісну їжу із кулінарії супермаркету

У столиці 1 березня троє людей госпіталізували до лікарні із захворюванням на гостру кишкову інфекцію

Про це повідомив Київський міський центр контролю та профілактики хвороб. Наголошується, що до захворювання, ймовірно, призвела неякісна їжа із супермаркету.

"До ДУ "Київський міський ЦКПХ МОЗ" надійшло екстрене повідомлення про три випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію, яке, ймовірно, сталося внаслідок вживання неякісної кулінарної продукції придбаної в одному із закладів торгівлі столиці", — йдеться у повідомленні.

Наразі лікарі та фахівці Центру проводять необхідні бактеріологічні обстеження на кишкову групу інфекцій. Всі хворі перебувають у медзакладах під наглядом лікарів.

Що таке гостра кишкова інфекція

Одне з найпоширеніших інфекційних захворювань, яке може призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ буває спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій є у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах і овочах. Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея.

Нагадаємо, 5 лютого в Київський міський центр контролю та профілактики хвороб надійшло екстрене повідомлення про захворювання на гостру кишкову інфекцію. Спалах зафіксували серед гостей одного з готелів Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.03.2024 18:40