Дмитро Пєсков. Джерело: росЗМІ

У Кремлі допускають переговори з Україною, але за певних умов

У Кремлі не виключають ймовірність переговорів з Києвом щодо припинення війни. Водночас окупанти висовують Україні певні умови для початку цього процесу.

Про це повідомив прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков, пишуть росЗМІ.

"Питання не просте. З юридичного погляду ця проблема стоїть на порядку денному, але з практичного погляду ми відкриті до досягнення поставлених цілей шляхом переговорів, тому тут можливі різні варіанти", — заявив Пєсков.

Речник Кремля поставив під сумнів легітимність чинного президента України Володимира Зеленського. Саме це, за версією країни-агресора, є одною з перешкод на шляху до переговорів. При цьому, у Кремлі допускають переговори з Україною за правління Володимира Зеленського, "але за певних умов".

"Крім загальної проблеми з легітимністю, є ще проблема з фактичною законодавчою забороною будь-яких контактів і переговорів з російською стороною, всі ці заборони діють", — заявив Пєсков.

Він наголосив, що є ще багато чого уточнити й потрібно почути деякі пояснення. Пєсков вкотре заявив, що Москва готова до переговорів, а питання залишаються за українською владою.

"Росія взагалі відкрита до переговорного процесу, але спочатку потрібно зрозуміти, наскільки готова Україна, уряд країни, українська сторона", — додав Пєсков.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що українська влада спробує закінчити гарячу фазу війни з Російською Федерацією до кінця 2024 року. План її завершення буде готовий у відповідні терміни.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни проаналізували, що російський диктатор Володимир Путін наразі не зацікавлений у мирних переговорах з Україною, які будуть базуватися на міжнародному праві, а не на умовах Кремля. Як зазначили фахівці, кремлівський диктатор і надалі вимагає повної капітуляції України для припинення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 25.07.2024 14:06