Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Криму та Липецьку вночі лунали вибухи: росіяни скаржаться на атаку дронів (відео)

Вночі 9 серпня у тимчасово окупованому Криму та російському місті Липецьк було не спокійно. Росіяни поскаржилися на атаки безпілотників та численні вибухи.

Так, за словами губернатора Липецької області Ігоря Артамонова, місто Липецьк вночі нібито зазнало масованої атаки БпЛА. Посадовець запевняє, що по дронах відпрацювала протиповітряна оборона. Згодом він заявив, що внаслідок падіння дронів буцімто був пошкоджений об'єкт енергетичної інфраструктури. Є порушення електропостачання. 

Водночас, за інформацією російських пабліків, у місті було чути до 10 вибухів. Крім того, росіяни повідомили і про пожежу на військовому аеродромі у Липецькій області після серії вибухів.

Вже вранці губернатор Липецької області оголосив про запровадження режиму надзвичайної ситуації та евакуацію жителів чотирьох населених пунктів. Також у місті та окрузі зупинили рух громадського транспорту до скасування червоного рівня небезпеки. Натомість у МНС Липецької області підтвердили пожежу на військовому аеродромі.

Крім того, не спокійно цієї ночі були й у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, за словами гауляйтера Севастополя Михайла Розважаєва, російські загарбники у ніч на 9 серпня нібито збили протикорабельну ракету "Нептун" над акваторією міста.

"Наші військові відбивають атаку ЗСУ. За попередньою інформацією вже збито одну протикорабельну ракету "Нептун" над акваторією на значному віддаленні від берега", — наголосив Розважаєв.

До того ж гауляйтер заявив про атаку надводних дронів та звичайних БпЛА.

"У Севастополі відбивають атаку БпЛА. За попередньою інформацією в районі Орлівки збито одну повітряну ціль. Можливе падіння осколків і суббоєприпасів. За інформацією від Рятувальної служби Севастополя, наразі зафіксовано інформацію про падіння осколків у районі Качі поруч із вулицею Авіаторів", — додав він.

Натомість у Telegram-каналі "Крымский ветер" наголосили, що у Чорноморському було чути стрілянину, й один "сильний вибух". Також під окупованим Сімферополем був сильний вибух у районі Піонерського, а близько 03:45 з'явилася інформація про вибухи в районі між Саками та Качею і у Севастополі. Після вибухів над аеродромом Бельбек нібито помітили стовп диму.

Нагадаємо, 7 серпня в Курській області ліквідовано відомого російського "воєнкора" Євгенія Поддубного. Ймовірно, він помер від атаки FVP-дрона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.08.2024 07:12