Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Латвії через невідомий безпілотник призупиняли роботу аеропорту

У п'ятницю, 14 червня, у Латвії столичний аеропорт ненадовго призупиняв роботу. Над територією летовища було зафіксовано невідомий безпілотник.

Як повідомляє Delfi, рішення про призупинення приймання та відправлення рейсів було прийнято після того, як один з пілотів помітив дрон на території летовища та повідомив про інцидент адміністрації. 

Зазначається, що після того, як дрон покинув територію аеропорту, його роботу відновили у звичайному режимі. Представник управління цивільної авіації Латвії Айвіс Вінцевс наголосив, що наразі невідомо походження дрона, який порушив роботу аеропорту. За його словами, з цього приводу триває розслідування, а його деталей наразі не розголошують.

Раніше, а саме у квітні, у Румунії над 57-ю військовою авіабазою фіксували проліт невідомих безпілотників. Військова прокуратура країни розпочала розслідування інциденту. За даними Військово-повітряних сил Румунії, персонал авіабази імені Михаїла Когелничану, яка розташована поблизу міста Констанца, повідомив про проліт трьох дронів. Їх спостерігали у проміжку між 22:30 та 00:30 за місцевим часом. Ці дрони описують як невеликі та найімовірніше комерційного типу. Літали БпЛА на низьких швидкостях та на невеликій висоті.

Як запевнив речник міністерства оборони Румунії Константин Спіну, безпілотники заглушили з допомогою електроніки, адже вони могли становити небезпеку для військового об'єкта. Командування 57-ї авіабази звернулося до Військової прокуратури, а військова частина зі свого боку ініціювала службову перевірку.

Нагадаємо, 4 червня Міністерство оборони Британії повідомляло, що Лондон та Рига оголосили тендер для компаній на постачання FPV-дронів в Україну. Тендер відкрили в межах коаліції безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.06.2024 01:35