Андріс Спрудс і Рустем Умєров. Джерело: Facebook-сторінка Міноборони

Латвія виділить Україні ще 20 млн євро для дронової коаліції

У 2024 році Латвія планує інвестувати на підтримку України 20 мільйонів євро. Ці кошти будуть спрямовані у коаліцію безпілотників

Таку заяву зробив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, повідомляє LSM.lv. Він наголосив, що до виробництва безпілотників залучатимуть місцеві латвійські компанії.

"Бачачи важливість безпілотників у війні та керуючись досвідом України, ми можемо оголосити про запуск Drone Capability Initiative цього року. Ми можемо метафорично говорити про створення армії безпілотників", — йдеться у заяві Спрудса.

Як зазначає видання, зі слів Спурдса можна зробити висновок, що Латвія не лише постачатиме безпілотники Україні, але й активніше впроваджуватиме ці технології у власній армії.

Виділені 20 мільйонів євро будуть спрямовані як на створення інфраструктури, так і на закупівлю БпЛА, у тому числі у латвійських компаній на суму не менше 10 мільйонів євро.

"Наразі випробування безпілотників пройшли сім компаній, з якими ведуться переговори про закупівлю безпілотників уже в червні", — резюмував Андріс Спрудс.

Раніше повідомлялось, що уряд Латвії ухвалив рішення про виділення 10 мільйонів євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України.

Також президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявляв, що теперішні наступи Росії — наслідок зволікань і нерішучості Заходу. Тож варто західним партнерам зняти обмеження на застосування Україною зброї, яку вони їй надають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.05.2024 07:28