Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Львові два сервіси таксі працюватимуть під час комендантської години: подробиці

Сервіси таксі Bolt та Uklon працюватимуть у Львові навіть під час комендантської години. В обласному центрі запустять відповідний пілотний проект. 

Про це під час брифінгу повідомили у понеділок, 28 жовтня, пише Zahid.net.

За словами керівника апарату Львівської ОВА Тараса Греня, для пересування містом уночі вимагають пред'явлення перепустки, яку можна отримати в комендатурі. Відповідну перепустку, а також оновлені військово-облікові документи повинні мати всі водії сервісів, що виконуватимуть замовлення у нічний час. Що стосується пасажирів таксі, то Грень наголосив, що перепустка для них не є обов'язковою, адже переважно послугами таксі в комендантську годину користуються ті люди, які їдуть на або з залізничного вокзалу і пересуваються Львовом для крайньої потреби.

Як зазначає Тарас Грень, від початку введення комендантської години в обласному центрі не було зафіксовано конфліктів із тими жителями, які перебували на вулиці у разі крайньої потреби, як от через прибуття чи відправлення потяга. 

Коли запрацює сервіс

Проект легального виклику таксі під час комендантської години у Львові запрацює до кінця цього тижня, але тільки після узгодження всіх процедур із комендатурою. Замовити послугу можна буде через мобільні застосунки Bolt та Uklon.

"У проміжок із 00:00 до 05:00, під час комендантської години до Львова прибуває близько 20-30 потягів. Це фактично та кількість людей, що потенційно потребує того чи іншого пересування в нічний час, за умови дотримання всіх норм. Аби це пересування було безпечним і за адекватними цінами, а також, аби воно було прозорим, у співпраці з компаніями Bolt та Uklon цього тижня ми запустимо цей сервіс", — йдеться у заяві першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка.

Зауважимо, що комендантська година була запроваджена на території України з початком повномасштабної війни. Так, на початку цього року, а саме у січні, Верховна Рада провалила голосування за законопроект №10195, який мав на меті запровадити відповідальність за порушення громадянами комендантської години, а підприємствами — спеціального режиму роботи під час воєнного стану. Задля його ухвалення в цілому не вистачило голосів народних депутатів. Тоді його було відправлено на повторне друге читання. Проте у травні депутати остаточно провалили голосування за цей законопроект.

Раніше повідомлялось, що в Україні планують повернути роботу таксі під час комендантської години. Такі зміни можуть запровадити у Києві, Дніпрі, Одесі та у містах на заході країни.

Нагадаємо, раніше у Києві зросла вартість на послуги таксі. За словами очільника правління Всеукраїнської громадської організації "Українська таксомоторна асоціація" Андрія Антонюка, під час повномасштабної війни заробітки таксистів зменшилися. До того ж зросла затратна частина. Саме через це зростають ціни на послуги таксі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.10.2024 14:38