Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

В Україні хочуть повернути роботу таксі під час комендантської години

В Україні планують повернути роботу таксі під час комендантської години. Такі зміни можуть запровадити у Києві, Дніпрі, Одесі та у містах на заході країни.

Як повідомляє видання dev.ua, одна з компаній, яка надає послуги таксі, подала відповідні запити у міську та військову адміністрації Львова.

"Ми вже отримали певні погодження. Найімовірніше найближчим часом у містах Західної України ми почнемо знову вмикати роботу в комендантську годину", — зазначив один з керівників служб таксі.

За його словами, позитивні рішення щодо відновлення роботи служби таксі в комендантську годину також можуть бути ухвалені місцевою владою й в інших великих українських містах. Йдеться про Київ, Дніпро та Одесу. 

Зауважимо, що комендантська година була запроваджена на території України з початком повномасштабної війни. Так, на початку цього року, а саме у січні, Верховна Рада провалила голосування за законопроект №10195, який мав на меті запровадити відповідальність за порушення громадянами комендантської години, а підприємствами — спеціального режиму роботи під час воєнного стану. Задля його ухвалення в цілому не вистачило голосів народних депутатів. Тоді його було відправлено на повторне друге читання. Проте у травні депутати остаточно провалили голосування за цей законопроект. 

Нагадаємо, раніше у Києві зросла вартість на послуги таксі. За словами очільника правління Всеукраїнської громадської організації "Українська таксомоторна асоціація" Андрія Антонюка, під час повномасштабної війни заробітки таксистів зменшилися. До того ж зросла затратна частина. Саме через це зростають ціни на послуги таксі

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.10.2024 14:28