Фото із соцмереж

У Львові покинуті машини позабирають з вулиць та виставлять на продаж

Покинуті авто у Львові забиратимуть на штрафмайданчик, а згодом виставлятимуть на продаж. Це стосуватиметься власників занедбаних транспортних засобів, які стоять на одному місці понад місяць, а їх власників не вдасться розшукати.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на трансляцію засідання сесії Львівської міської ради. Відповідну ухвалу підтримали 49 депутатів.

Автомобілі вважатимуть занедбаними, які понад місяць стоять у нерухомому стані, не використовуються та мають всі ознаки втрати експлуатаційних можливостей. Зокрема, під критерії покинутого авто підпадатимуть ті транспортні засоби, якщо на них відсутні основні вузли та агрегати, кузовні деталі, а також якщо автомобілі частково або повністю знищені. При цьому безхазяйними вважатимуться ті транспортні засоби, які не мають власника відповідно до Єдиного державного реєстру.

Покинуті авто можуть бути небезпечними

Під час засідання сесії Львівської міської ради Андрій Садовий пояснив, що в одному з таких занедбаних чи безхазяйних авто іншого міста знайшли вибухівку.

"Ми ніколи не знаємо, що може бути в такому авто і яку небезпеку воно містить для оточення", — сказав мер Львова.

Відтепер представники райадміністрацій міста складатимуть акти на такі авто, фотографуватимуть їх, після чого встановлюватимуть власників. Якщо його не знайдуть, то комісія, до якої обов’язково залучатимуть представника поліції, ухвалить перемістити транспортний засіб на штрафмайданчик.

Якщо ж протягом пів року власника авто не вдасться знайти, то транспортний засіб продадуть, а гроші, які виручать від продажу, три роки очікуватимуть власника на спеціальному рахунку. Вже після цього терміну кошти перейдуть у власність Львівської громади.

Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, заявив, що, на його думку, вже за місяць можна очікувати перші вилучені автомобілі.

"Нас вже питали, що буде з автомобілями військовослужбовців, які зараз перебувають на війні, та вимушено переміщених осіб, які виїхали з України. Наразі такі авто ми не будемо рухати. Перші, які будуть забрані з вулиць, це транспортні засоби, які вже прогнили і перетворилися на смітники", — сказав Зінкевич.

Також, за його словами, всього райадміністраціям вистачить двох-трьох місяців, щоби порахувати всі покинуті транспортні засоби на вулицях міста Львова.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 1 жовтня ухвалив постанову, згідно з якою змінюється процедура комісійної торгівлі транспортними засобами. Через це ринок вживаних авто почав "гальмувати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.10.2024 13:09