Контрабанда, яку виявили в макулатурі. Джерело: Закарпатська митниця

У макулатурі — 33 тонни контрабанди: закарпатські митники затримали "спритних бізнесменів"

На митному посту "Ужгород-автомобільний", що на українсько-словацькому кордоні, закарпатські митники виявили у вантажівці з макулатурою приховану партію комерційного товару на два мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської митниці. Загальна вага макулатури сказала 22 тонни.

"Оскільки зазначений товар належить до групи ризику та й вартість його незначна – 3,1 тисячі євро, інспектори-пошуківці спрямували фуру на сканування. Результат не забарився! На моніторі відразу ж було видно нетипову картинку для переміщуваного через кордон вантажу", — зазначили митники.

Тож під час повного митного огляду з розвантаженням усього товару з’ясувалося, що серед зазначеної в товаросупровідних документах макулатури приховано значну партію комерційного товару.

"Зокрема, у 72 коробках, що сховали на самому низу причепу та присипали макулатурою, кмітливі ділки приховали новенький одяг, взуття й аксесуари виробництва Італії, а в 14 коробках — товар для побутового вжитку: помпи та помпи для кавоварок; засоби для видалення жиру для кавоварок; порошки для видалення накипу для кавоварок", — розповіли подробиці в Закарпатській митниці.

Зараз закарпатські митники підраховують прихований від митного контролю імпортний товар, який, найімовірніше, незаконно ввозили з комерційною метою в обхід декларування й оподаткування. Його орієнтовна загальна вартість вже перевищує два мільйони гривень. Невдовзі справу скерують до суду.

Нагадаємо, що в середині жовтня на українсько-словацькому кордоні у Закарпатській області митники вилучили майже 600 незаконно ввезених телефонів. За попередньою оцінкою, загальна вартість прихованої техніки — близько 20 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.11.2023 14:38