Фото: "Спрага": в Києві цікаво"

У мережі показали архівні фото "Київської Венеції": який вигляд вона мала у 80-х роках

Столичний житловий масив Русанівка повністю оточений штучним каналом, саме через це ця частина міста отримала назву "Київська Венеція". У 80-х роках минулого сторіччя тут було зроблено серію знімків, які зафіксували красу цього місця.

Відповідні фотографії оприлюднили у спільноті "Спрага": в Києві цікаво" у соцмережі Facebok. 

На фото кожен киянин може роздивитись своє улюблене місце для прогулянок у цій частині столиці. На оприлюднених світлинах можна побачити фонтани "Київської Венеції", а також загальні панорами цієї місцевості.

Зауважимо, що Русанівський канал є штучним каналом на річці Дніпро, який розташований у межах столиці. Цей канал повністю оточує Русанівку з півдня, півночі та заходу. Одним кінцем канал виходить із Русанівської протоки біля мосту імені Патона, а вже іншим кінцем виходить також у Русанівську протоку біля Русанівського метромосту. Так, загальна протяжність каналу— 3500 метрів, а середня ширина урізу води у ньому становить 43 метри. Зокрема, ширина прибережної захисної смуги складає 25 метрів.

Нагадаємо, цього тижня у Києві шість днів поспіль проходитимуть продуктові ярмаркиПід час їхнього відвідування мешканці повинні дбати про власну безпеку та йти в укриття у разі оголошення повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2024 10:04