Фото: Pixabay

У мережі поширюють фейки про соцдопомогу від імені Верещук: Мінреінтеграції відреагувало

У мережі почали поширювати неправдиву інформацію про соціальні виплати українцям у розмірі п'ять тисяч гривень від імені віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Іноді деякі Telegram-канали свідомо або несвідомо публікують неправдиву інформацію. Особливо це стосується соціальних виплат", — йдеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції попередили, що нещодавно у мережі з'явилася фейкова інформація, яку подають від імені віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук.

"Начебто Ірина Верещук повідомила про одноразову допомогу у розмірі п'ять тисяч гривень для всіх українців, які жодного разу від початку війни не виїжджали за кордон. Як це зробили? До частини старого ефіру додали допис, який змінює суть, — вийшов фейк", — пояснили у відомстві.

Для неправдивої інформації шахраї використали фразу Верещук, яку вона насправді сказала в іншому контексті. У Мінреінтеграції наголосили, що цитата "щойно завершилося засідання Кабінету міністрів, де ми прийняли постанову щодо порядку таких виплат. Отже, одноразова допомога у розмірі п'ять тисяч гривень на кожного члена родини" стосувалась одноразової грошової допомоги від держави, що виплачувалася мешканцям Миколаївської та Херсонської областей, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС минулого року, а не громадян, які жодного разу від початку війни не виїжджали за кордон.

"Наголошуємо! Щодо соціальних виплат просимо керуватися лише офіційною інформацією від державних органів. А також — не відкривати підозрілі посилання, не надавати свої персональні та банківські дані", — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше в TikTok поширювали фейкову інформацію про виплати українцям, які не виїжджали за кордонУ фейкових відео заявляють, що кошти отримають усі громадяни України, які жодного разу за період повномасштабної війни не покидали територію країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.04.2024 17:26