Фото: Рixabay

В TikTok поширюють фейкову інформацію про виплати українцям, які не виїжджали за кордон

У TikTok поширюють неправдиву інформацію про одноразові виплати українцям у розмірі 14 тисяч гривень. У фейкових відео заявляють, що кошти отримають усі громадяни України, які жодного разу за період повномасштабної війни не покидали територію країни.

Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Так, у соціальній мережі TikTok поширюються сюжети від імені українських телеканалів, у яких повідомляється, що "уряд прийняв закон №3386 щодо одноразової виплати у розмірі 14 тисяч гривень тим українцям, які з початку повномасштабного вторгнення жодного разу не виїжджали за кордон. Для того, щоб подати "заявку" на отримання допомоги, шахраї пропонують користувачам перейти за посиланням в описі під відео.

У Центрі протидії дезінформації заявили, що насправді такі сюжети є фейковими та згенеровані штучним інтелектом. До того ж закону №3386 взагалі не існує.

"Подібний контент поширюється задля підвищення охоплень анонімних Telegram-каналів, на які й ведуть посилання в описі під відео", — пояснюють у ЦПД.

Центр закликає не спекулювати на чутливих для суспільства темах і дотримуватися правил моральної та етичної поведінки.

Фото: ЦПД

Фото: ЦПД

Нагадаємо, на початку березня росіяни поширювали неправдиву інформацію, про те, що нібито з Харкова "евакуюють держустанови"Таким чином окупанти намагалися посіяти паніку серед населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.03.2024 15:43