Колаж: TrueUA

У Міненерго пояснили, що дозволило покращити ситуацію зі світлом

Зменшення спеки та виведення з ремонту об'єктів генерації вплинули на ситуацію в енергетичній системі України. Саме через це вимкнення світла останнім часом стали меншими.

Про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колісник в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, ще минулого тижня в Україні застосовувалися до чотирьох черг відключень.

"Причина — фактично дефіцит потужності, що стало наслідком восьми масованих атак на об'єкти цивільної енергетичної інфраструктури. Подальше поліпшення з відключеннями пов'язане з погодними умовами. Фактично зменшилася жахлива спека, яка сильно впливала на збільшене споживання та роботу системи. А також це пов'язано з особливостями ремонтної кампанії на об'єктах енергетичних, зокрема, на генерації", — наголосив представник Міненерго.

Також він нагадав, що після ремонту ввели в експлуатацію з випередженням атомний блок, який додав до загальної генерації значну потужність.

"Це позитивно впливає на можливість покриття споживання, яке є зараз", — наголосив Микола Колісник.

До речі, вчора голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що Кабінет міністрів готує рішення, за яким у населених пунктах прифронтової зони не відключатимуть світло за графіками, на відміну від решти України. Причина — важка гуманітарна ситуація. Однак це не вплине на енергетичну ситуацію загалом у країні.

Нагадаємо, що на неділю, 28 липня, графіки погодинних відключень електроенергії застосовують із 18:00 до 22:00. У вихідні дні традиційно світла буває більше, ніж у будні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.07.2024 15:14