Фото: Freepik

У Мінфіні назвали суму, яка необхідна Україні для відновлення у 2024 році

У 2024 році Україна потребує ще 9,5 мільярда доларів для фінансування першочергових потреб відновлення. Йдеться про оборонну промисловість, енергетику, відновлення пошкодженого житла тощо.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів за результатами дискусійної панелі з питань відновлення України, що відбулася в межах Конференції Invisso в Лондоні.

За словами делегація Мінфіну України, процес відновлення потребує не лише підтримки країн-партнерів та МФО, а й залучення приватних інвестицій.

Так, у 2024 році Україна потребує 15,3 мільярда доларів на швидке відновлення. З них близько 5,5 мільярда доларів вже профінансовано з державного бюджету та коштом донорської підтримки. Таким чином, Україна потребує ще 9,5 мільярда доларів для фінансування першочергових потреб відновлення. Ці кошти спрямовують на оборонну промисловість, енергетику, відновлення пошкодженого житла, сільське господарство, природні ресурси, цифрові технології та ІТ-сектор. 

"Створення сприятливого середовища для інвестицій передбачає покращення доступу до фінансування інвестиційних проектів, забезпечення страхування від воєнних та політичних ризиків, а також запровадження механізмів державної підтримки. Уряд України активно співпрацює з низкою партнерів та відданий впровадженню кроків для покращення цього процесу", — пояснила заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова.

Нагадаємо, на конференції з відновлення України — Ukraine Recovery Conference, яка відбулася у Берліні 11-12 червня, було укладено понад 100 міжнародних угод. Орієнтовна вартість проектів майже 16 мільярдів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.06.2024 21:28