Президентка ЄБРР та Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єра

Європейський банк виділить кошти на відновлення енергосистеми України: Шмигаль назвав суму

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть Україні кошти на ремонт пошкоджених від російських атак енергетичних об'єктів. Йдеться про 300 мільйонів євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"ЄБРР акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України, що потерпає від російських атак. Відповідний меморандум підписали сьогодні з президенткою банку Оділь Рено-Бассо", — написав він у Telegram.

Прем'єр зазначив, що кошти виділять державним енергетичним компаніям на відновлення генеруючих потужностей та інфраструктури. Також частина суми буде спрямована на будівництво нової децентралізованої генерації.

"Ця підтримка допоможе в реалізації нашої мети — забезпечити стабільне та безперебійне електропостачання на всю територію України", — підкреслив Шмигаль.

Також очільник українського уряду нагадав, що загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії ЄБРР надав Україні чотири мільярди євро фінансування.

"Дякую партнерам та особисто Оділь Рено-Бассо за внесок у нашу стійкість", — підсумував посадовець.

зустріч Дениса Шмигаля та президентки ЄБРР

Фото: Telegram українського прем'єра Дениса Шмигаля

Нагадаємо, у 2023 році Україна отримала від Європейського банку реконструкції та розвитку 2,1 мільярда євро. Крім фінансування, ЄБРР продовжує підтримку реформ в Україні, реалізація яких є важливою запорукою не лише подальших інвестицій приватного сектору, а й подальшого руху України до членства в ЄС. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.06.2024 18:21