Фото: ЄБРР

Європейський банк підтримуватиме Україну до завершення війни: яку суму передбачено на рік

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), який є найбільшим інституційним інвестором в Україні, продовжить фінансову підтримку нашої країни до кінця війни в обсязі приблизно 1,5 мільярда євро на рік. 

Про це заявила асоційований директор, старший банкір агробізнесу ЄБРР Анна Лебединець, пише "Інтерфакс-Україна".

За її словами, ЄБРР від початку повномасштабного вторгнення профінансував проекти в усіх галузях економіки України на чотири мільярди євро і продовжить цю підтримку, поки ситуація не зміниться. Після війни фінансування буде збільшено для відновлення країни.

"Приблизно в такому самому обсязі ми маємо підтримувати економіку під час війни, доки ситуація не зміниться. Приблизно 1,5 мільярда євро на рік", — зазначила Лебединець.

До того ж вона висловила впевненість, що після війни потреби бізнесу у фінансуванні збільшаться, оскільки буде більше бажання інвестувати в його розвиток, а також буде потреба відбудовувати зруйноване в пришвидшеному темпі.

Нагадаємо, у 2023 році Україна отримала від Європейського банку реконструкції та розвитку 2,1 мільярда євро. Крім фінансування, ЄБРР продовжує підтримку реформ в Україні, реалізація яких є важливою запорукою не лише подальших інвестицій приватного сектору, а й подальшого руху України до членства в ЄС. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.05.2024 20:46